"Boerderijwinkel Fromberg"/"Boerderijwinkel De Nieuwe Leenhof

Ruim 20 jaar geleden startte Bart Van Kan, samen met zijn vader, op de Fromberg, in het niet meer in gebruik zijnde, melkveebedrijf van de grootouders, met het hobbymatig fokken van vleesrunderen.
Uit de 4 zoogkoeien en een stier was in 2010 een kudde van 60 dieren (zoogkoeien, een stier en kalveren) ontstaan. Deze zoogkudde werd de basis voor de in 2009, door Anke, de latere mevrouw Van Kan Heijthuisen, gestarte Boerderijwinkel/Boerderijslagerij Fromberg.
Om het assortiment van de Boerderijwinkel uit te breiden zijn in 2012 naast de runderen enkele zeugen en een beer aangeschaft. Wat later zijn daar nog enkele tientallen schapen en vleeskuikens bij gekomen.

Jammer genoeg hield het huwelijk slechts 10 jaar stand en moest Anke in 2020 op zoek naar een andere locatie voor haar boerderijwinkel. Ze heeft dit gevonden in Schin op Geul. Ze is met de schapen en leghennen verhuist naar een oude boerderij en heeft hier opnieuw, in een stal, de Boerderijwinkel met slachtkeuken gerealiseerd. Naast lamsvlees en scharreleieren van eigen bedrijf verkoopt ze nu de producten van andere boeren uit Limburg.
We hebben zelf ca 20 schapen met een bok.
We brengen de slachtdieren met een veevervoer-aanhangwagen zelf naar het slachthuis en verwerken de karkassen in de eigen slachtkeuken.
Dus geen gesleep met jongvee en slachtdieren door half europa of vlees uit Argentinië over de halve wereld, maar "van zaadje tot karbonaatje" uit Limburg.
Motto:
"Geen dierenleed en milieuverontreiniging door transport over de halve wereld als je je vlees ook in de regio kunt produceren!"
U kunt dus, nog steeds, bij ons terecht voor een (h)eerlijk stukje rundvlees,  varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren of dieren van boeren uit de buurt.
Bij de inkoop vinden we Dierwelzijn, nog steeds, belangrijker dan voldoen aan alle regeltjes voor biologisch.
We letten er op dat onze leveranciers absoluut geen preventieve medicatie gebruiken, in welke vorm dan ook en het voer in kringloop geproduceerd wordt in Limburg.